Ce se ascunde in spatele evenimentului “Gala femeilor care daruiesc sanatate”

Posted on by 42 comments

Nu fiti scandalizati de faptul ca “Asociatia pentru o viata sanatoasa” a premiat-o pe Olivia Steer. “Gala femeilor care daruiesc sanatate” n-are nicio legatura cu sanatatea, nefiind altceva decat o activitate de marketing prin care Florentina Opris isi rasplateste niste parteneri de afaceri…

Greseala pe care a facut-o (sau poate miscarea de geniu, avand in vedere publicitatea imensa starnita de scandal) a fost sa premieze o maimuta cu pareri la un eveniment ce dadea impresia ca ar fi avut legatura cu sanatatea.

Deznodamantul il stim cu totii: mare furtuna de rahat in social media, sponsori deranjati, retragerea premiului.

Dar sunt oare sponsorii niste ingerasi nevinovati care s-au trezit neasteptat cu mingea in poarta?

Si oare retragerea premiului a fost insotita de recunoasterea si asumarea acestei gafe monumentale din partea unei organizatoare care pretinde ca promoveaza sanatatea si persoanele care au o activitate valoroasa in acest domeniu?

Acest articol va va demonstra ca raspunsul la ambele intrebari e “nu”.

Dupa scandal, Florentina Opris a publicat un mesaj jenant pe Facebook , mesaj in care incepe prin a ne explica lacrimogen cum si-a dedicat ea viata promovarii sanatatii si cum tot ce a facut in ultimii 25 de ani e despre asta. De parca ar fi profesionist in sanatate, nu o vedeta de mucava ce isi castiga painea folosind aceasta nisa.

Apoi isi enumera si lauda partenerii care au sponsorizat aceasta gala.
Un pupat in fund un strica niciodata. Nu-i nimic, i-am retinut pe sponsori, vedeti mai tarziu de ce:

Ocean Fish, Agriro, Hofigal Oficial, AQUA Carpatica, EuroIns, BioOrtoclinic, Clinica Trident, Medicover Romania

Dupa care ne da o lista cu premiantele si ne urecheaza bosumflata ca suntem atat de superficiali incat sa o criticam pentru Olivia Steer, fara sa tinem cont de celelalte doamne exceptionale care au fost premiate.
Dupa logica asta, la fiecare 9 premii date corect, e ok sa dai unul si repetentului clasei, se compenseaza.

Sunt extrem de tristă și dezamăgită în urma valului de reacții negative apărute în spațiul public referitoare la Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate, prin intermediul căreia tot ceea ce am dorit să fac a fost să scot în față și să validez oamenii care prin tot ceea ce fac și prin munca pe care o depun zi de zi contribuie la progresul unei medicini moderne și salvează mii de vieți.
Mi-aș fi dorit ca spațiul public să observe și celelalte doamne excepționale din medicina românească care au fost premiate aseară și cărora nimeni nu le-a oferit până acum prea mare atenție sau o recunoaștere publică pentru toate eforturile pe care le-au depus și pentru toate rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului.
Din păcate, spațiul public și-a ațintit atenția asupra unei singure persoane premiate în cadrul Galei de aseară și a a scos în evidență doar numele unei persoane așa-zis controversate, declanșând astfel un tăvălug care nu aduce niciun fel de beneficiu nimănui și care umbrește inclusiv numele persoanelor care merită tot respectul și recunoștința noastra

Daaaaa?

Pai ia sa vedem si noi cine sunt premiantele ale caror merite sunt umbrite de tavalugul opiniei publice. Preiau lista postata de Florentina:

 • 1. Nora Mihaela Nemteanu – manager BioOrtoclinic

BioOrtoclinic e unul dintre sponsorii oficiali ai acestei gale. Cum sa premiezi chiar managerul unei firme care sponsorizeaza evenimentul?!!

 • 2. Dr. Crenguta Momirla

Se distinge prin faptul ca lucraza la Medicover, alt sponsor oficial al evenimentului.

 • 3. Dr. Anca Daniela Raiciu

Este director de marketing la Hofigal, ati ghicit, alt sponsor oficial.

Deci pana acum avem deja 3 premiante din partea sponsorilor.
Cat de jenant e sa faci asta si apoi sa vii cu texte de victima ca:

tot ceea ce am dorit să fac a fost să scot în față și să validez oamenii care prin tot ceea ce fac și prin munca pe care o depun zi de zi contribuie la progresul unei medicini moderne și salvează mii de vieți??

Sa revenim la doamna Dr. Anca Daniela Raiciu, de la Hofigal. Sa analizam contributia ei la progresul unei medicini moderne. Cum salveaza aceasta doamna doctor mii de vieti, prin ce s-a distins pentru a merita acest premiu?

In primul rand, e partenera de afaceri cu organizatoarea. Si nu doar cu ocazia acestei gale, ci si la alte evenimente importante de promovare a sanatatii:

Florentina Opris si Anca Daniela Raiciu vor vorbi la Puro & Bio despre arta seductiei

La fel ca Olivia Steer, doamna Raiciu promoveaza tratamente naturiste si alte bazaconii. Ba chiar lupta ca suplimentele naturiste sa fie introduse in lista medicamentelor compensate, pentru ca un numar mai mare de romani sa poata beneficia de pe urma fitoterapiei.

Adica in timp ce noua ne mor copiii ca n-au imunoglobulina, Florentina Opris gaseste potrivit sa premieze pentru promovarea sanatatii o cucoana ce vrea ca statul sa compenseze echinaceea.
Si, desigur, alte produse ale firmei al carei director de marketing este si care a sponsorizat-o pe Florentina pentru a realiza acest eveniment.

 • 4. Irina Deleanu – Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica

La ea n-am gasit o legatura directa cu Florentina, dar aparent nici vreun motiv special pentru care ar merita acest premiu. Prin activitatea profesionala nu se poate spune ca aduce sanatate poporului, ci, in cel mai bun caz, glorie. In orice caz, nu mai mult decat poti spune despre Mircea Sandu ca ar fi promovat sanatatea romanilor.

Daca am fi foarte carcotasi, am putea sa mentionam si faptul ca Florentina promoveaza impreuna cu Octavian Bellu si Simona Amanar produse LifeCare, acesta fiind unul din proiectele trecute pe site-ul “Asociatiei pentru o viata sanatoasa”, asociatie care a acordat premiul Irinei Deleanu.

 • 5. Mirela Nemtanu – CEO Hospice Casa Sperantei

Initial am crezut-o vreo ruda de-a unei alte premiante din cauza unei asemanari de nume, dar a fost o confuzie.
Ca si in cazul Irinei Deleanu, n-am putut gasi o legatura directa cu organizatoarea, dar, la fel ca in cazul Irinei, n-am gasit nici vreun motiv pentru care aceasta doamna sa-si merite premiul.

Sincer nu stiu cum poate promova sanatatea un manager al unui Hospice de ingrijiri paliative… adica un loc unde ajung bolnavii terminali.
Singura ei influenta remarcabila asupra sanatatii romanilor ar putea sa fi fost, asa cum ne-a amintit un cititor, faptul ca Fundatia Casa Sperantei Hospice a fost implicata in scandalul decontarilor ilegale de servicii medicale, perjudiciind fondul national de asigurari de sanatate cu 60.000 de lei.

Până în iulie 2017, fundația a primit aproximativ 60.000 lei, bani cu care a fost prejudiciat fondul de asigurări de sănătate gestionat de CASMB. Conform stenogramelor din dosarul de corupție, Fundația Hospice deconta servicii fictive prestate de asistenți, iar pacienții care nu aveau recomandare medicală pentru a fi îngrijiți la domiciliu erau băgați în sistem ca beneficiari ai acestui serviciu

 

 • 6. Rodica Nassar – secretar de stat in Ministerul Sanatatii, PSD, provenienta Teleorman. 

Despre alegerea ei a rezumat foarte bine acest domn:

Restul doamnelor premiate, singurele care au cu adevarat o activitate profesionala remarcabila in domeniul sanatatii, sunt trei doctorite:

 • 7. Conferentiar Dr. Carmen Orban – managerul Institutului Clinic Fundeni
 • 8. Conferentiar Dr. Alina Tanase – sef de sectie transplant medular in cadrul aceluiasi Institut Clinic Fundeni
 • 9. Dr Adina Croitoru – seful departamentului de oncologie medicala, ati ghicit, al Institutului Clinic Fundeni

Florentina Opris insista foarte mult asupra acestor trei specialiste, le insira realizarile, diplomele si activitatea profesionala, pentru a demonstra ca intentiile ei sunt de a promova acest tip de oameni valorosi, care lupta pentru sanatatea oamenilor.

Insa…toate 3 de la acelasi institut medical? Care e legatura?

Florentina Opris a colaborat cu Dr. Carmen Orban, managerul Insitutului Fundeni, intr-un proiect pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer. De Craciun, Florentina a organizat o licitatie de diamante (la care au participat si Printul Paul si Printesa Lia), banii obtinuti fiind folositi pentru a cumpara mancare si imbracaminte copiilor din Fundeni.

Foarte frumos, presupunand, desigur, ca toti banii obtinuti din licitatia acelor diamante au ajuns la copii si n-a fost doar un paravan pentru spalari de bani sau mai stiu eu ce. Dar cum am putea sa banuim un onorabil membru al aristocratiei romanesti de afaceri necurate? Altele in afara de cea cu retrocedarile ilegale in care e acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, desigur.

Dar si chiar dac-ar fi vorba doar de caritate, e corect sa ne premiem partenerii cu care am colaborat la alte proiecte?
Pentru ca nu incape nicio indoiala: au fost premiate exact managerul Institutului, sefa sectiei de Oncologie si sefa sectiei de Hematologie (specialitate care se ocupa de cancerele celulelor sanguine), adica oamenii cu care Florentina a colaborat la acest proiect.

Sa mai adaug ca atat Dr. Carmen Orban, cat si Dr. Alina Tanase sunt conferentiari la Titu Maiorescu, acelasi loc cunde preda si Dr. Anca Daniela Raicu, premianta de la punctul 4?

Carmen Orban e si implicata intr-un scandal in acest sens, senatul UMF “Carol Davila” acuzand-o ca a semnat un contract ilegal intre Spitalul Fundeni si Titu Maiorescu in schimbul obtinerii titlului universitar.

Senatul UMF susține însă că managerii respectivi au „dosare profesionale îndoielnice” și „au fost înrolați de către Universitatea Titu Maiorescu în propriul corp didactic, aceștia devenind peste noapte conferențiari universitari. Potrivit legii, doar din această poziție didactică, un medic putea accede spre funcția de manager al spitalelor clinice sau să-și mențină această poziție. Odată ce proaspeții conferențiari erau numiți în poziția cheie, aceea de manager de spital, aceștia și-au manifestat recunostință față de Universitatea Titu Maiorescu prin punerea la dispoziție absolut ilegală, prin forțarea și inducerea în eroare a Ministerului Sănătății, a bazei educaționale universitare de stat – spitalele clinice manageriate chiar de ei – tocmai universității private în care fuseseră înrolați. Toate acestea, în detrimentul legii și al învățământului superior medical de stat

Si inca ceva. Florentina Opris vorbeste mult despre Adina Croitoru, sefa departamentului de oncologie medicala din Institutul Fundeni; se lauda ca a promovat un astfel de om, ne cearta ca nu tinem cont de asta si o acuzam pentru premierea Oliviei.

Dar oare ce-ar zice Adina Croitoru despre declaratia asta a doamnei Steer:

Cum poti sa premiezi la aceeasi gala un oncolog faimos alaturi de un personaj care si-a dedicat intreaga activitate convingerii oamenilor ca oncologii sunt niste criminali?

Pai uite ca poti daca esti Florentina, n-ai simtul ridicolului si o admiri pe Olivia Steer:

Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos

numele unei persoane așa-zis controversate

Si mai ales poti sa declari ca retragerea premiului a fost facuta doar pentru ca “brandurile considera” ca le-ar aduce un prejudiciu de imagine, nu ca tu ai fi de acord ca a fost vreo problema.

Si nu, doamna Opris, Olivia nu e o persoana “asa-zis” controversata, ci un personaj care starneste controverse foarte puternice intre doua tabere. Pe de o parte e tabara formata dintr-o turma de fane naive ale respectivei si sarlatanii naturisti pe care ii promoveaza, tabara care o admira, o apara si chiar o premiaza uneori. Pe de alta parte sunt oamenii de stiinta, specialistii onorabili si orice persoana cu mai mult de doi neuroni.

Iar daca Florentinei i se pare ca a promova nevaccinarea copiilor, neincrederea in tratamentele oncologice, un regim dietetic raw-vegan si o multime de tratamente naturiste fara nicio valoare… inseamna a incuraja un stil de viata sanatos… atunci ma intreb cat de potrivita e Florentina Opris pentru a ne spune noua ce e ala un stil de viata sanatos?!

Dar ce sa-i ceri unei vedete de televiziune atat de jenanta incat isi semneaza posturile cu “Dr. Florentina Opris”, desi e licentiata in Educatie Fizica.?

Si pentru care ideea de promovare a sanatatii e sa declare prin articole ca se trateaza 100% naturist?!!

“Leacbun.ro: În procente, în câte cazuri iei medicamente, şi în câte apelezi la remedii naturiste?

Florentina Opriş: 100% cazuri de tratare cu medicină naturistă! Şi nu mint! De fiecare dată când răcesc, de exemplu, apelez la remedii naturiste, în funcţie de gravitate, iau chiar şi antibiotic natural. Am mare încredere în plante şi în beneficiile lor. Mai ales că partenerii mei au cele mai bune produse naturale pe bază de plante… Şi am încredere în aceste produse!”

Pentru Florentina sanatatea e un brand, iar “Asociatia pentru o viata sanatoasa” e o afacere de familie, membrii fondatori fiind chiar Florentina si Sorin Opris (fost partener personal si profesional). De ce sanatatea? Pentru ca sanatatea e subiectul emisiunii pe care o prezinta. Daca era Andreea Marin, ar fi fondat “Asociatia pentru o viata surprinzatoare”.

Dar nu orice fel de sanatate, ci sanatatea 100% naturala, bio, detox si neaparat mentinuta cu leacuri babesti.
Normal, cine se poate uita la emisiunea “Sport, dieta si o vedeta”? Babele.
Care se uita oricum pentru vedeta.

Ideea cu aceasta asociatie e aceeasi ca in orice afacere. Banii.
Caci nicio vedeta nu se imbogateste din emisiuni sau drepturi de autor, ci din diverse evenimente, aparitii, cursuri (sau concerte, unde e cazul) si mai ales produse pe care le promoveaza.
Proiectele in care e implicata “Asociatia pentru o viata sanatoasa” tin, conform brandului, de domeniul sanatatii. Printre ele retinem si promovarea unor produse LiveCare de detoxifiere si slabit bio, in fine, sarlataniile obisnuite.

Iar Florentina are un blog personal unde promoveaza dubiosenii naturiste ca ceaiuri pentru imunitate de la Hofigal (sponsorul cu un director de marketing printre premianti) si solutii tembele pentru eliminarea toxinelor ca apa saracita in deuteriu, respiratii profunde si pastile de anghinar (tot de la Hofigal bineinteles).

Deci asta e contextul, n-aveti de ce sa va suparati. Doar o vedeta care isi promoveaza afacerea si-si premiaza sponsorii si relatiile, apoi scrie suparata pe Facebook ca nu e apreciata pentru activitatile sale de promovare a sanatatii si a valorilor reale.

Same old, same old.

 

42 comments on “Ce se ascunde in spatele evenimentului “Gala femeilor care daruiesc sanatate”

 1. Foarte bun textul. Felicitări!

 2. […] lectura utila, semnificativ mai documentat decat ce am scris eu […]

 3. Am facut tensiune citind acest articol. Iar Olivia Steer… femeia asta are nevoie de un psihiatru bun. Am vorbit o data cu profa mea de bio despre ea si am inteles ca are ceva traume legate de pierderea unei persoane dragi dar nu bag mana in foc ca ar fi 100% adevarat. In schimb, stiu ca nu ai cum sa intelegi carti de specialitate in domeniul medical daca tu nu ai avut vreodata legatura cu asa ceva. Eu, ca viitoare studenta la medicina, dupa multe ore de biologie si chimie pot spune ca as putea avea o idee despre ce ar fi vorba intr-un tratat medical sa zicem. Femeia asta nici nu cred ca are ideile de baza pt intelegerea fiziologiei. Cat despre restul… nu are nimeni nicio legatura cu medicina in afara de cele cu specializare dar vad ca si dumnealor ridica semne de intrebare. Mai bine premiau niste rezidente pentru “Cum sa nu dormi” sau “Cum sa traiesti cu bani putini”. Cred ca asa lumea aprecia mai mult aceasta gala. Nu imi face placere ce am citit in dimineata aceasta… din pacate este ceva foarte trist.

  • Așa este. Sora Oliviei Steer a murit de cancer și de atunci ea e așa fixată pe chestiunile astea și vehementă…

 4. Luat singular, evenimentul in sine nu pare foarte anormal pe la noi, dar analizat mai de sus observam amploarea caracatitei. Deci nici neaoşa Flocentina nu este ce pare a fi. Aviz si tembeliziunilor pe unde mai are un os de ros…

 5. […] De fapt, se pare că întreaga gală a fost o făcătură. Apropos, ați văzut ce reportaj frumos a băgat ProTV la știri despre întreaga afacere? Nici eu […]

 6. “Printul” Paul si sotia sa nu fac parte din Casa Regala a Romaniei.

 7. lipsesc actorii…interpreții …cei din publicitate..

 8. Cele doua doamne premiante Nora Mihaela Nemteanu si Mirela Nemtanu pot fi sau nu rude, dar numele lor de familie nu este acelasi, una e Nemteanu si alta Nemtanu (nu cum ati scris dvs gresit).

 9. Raiciu și Opriş sunt prietene la cataramă, dacă o studiezi pe prima mai bine, ea e prin PSD cu functie, sau a fost…

 10. Practica de a oferi premii chiar sponsorilor este veche. Pacat ca de-abia acum, cu scandalul asta, vorbim de asta. Pe partea de mediu sau responsabilitate sociala, sunt nenumarate evenimente care practica acest lucru: Green Forbes, CSRmedia Awards etc

 11. “Foarte frumos, presupunand, desigur, ca toti banii obtinuti din licitatia acelor diamante au ajuns la copii si n-a fost doar un paravan pentru spalari de bani sau mai stiu eu ce. Dar cum am putea sa banuim cei doi membri ai Casei Regale de afaceri necurate? Altele in afara de cea cu retrocedarile ilegale in care sunt acuzati de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, desigur.”

  Oamenii mentionati de tine nu fac parte din casa regala, asa ca poate ar fi bine sa fie modificata aceasta propozitie pentru ca naste confuzii.
  In rest articolul mi se pare foarte bine documentat

  • Am schimbat, multumesc pt observatie.

 12. Felicitari pentru articol si mai ales pentru tot proiectul acesta de desteptare a ratiunii (si a natiunii!) somnolente. Continuati, ca ne ajutati!

 13. Foarte bun textul! Felicitari! As mai adauga ca Dna. Opris continua cu dezimformarea publicului folosind titlul de “Dr.” la semnarea ficarui articol. O exprimare mai corecta ar fi “doctor in… kinetoterapie/fizioterapie/domeniul in care si-a obtinut doamna doctoratul”. Multa stima doamnei si rugamintea de a fi profesionistul in care se erijeaza, nu sa se foloseaca de anumite artificii pentru a-si creste veniturile folosindu-se de sanatatea oamenilor!

 14. […] O altă chestie interesantă despre gala care a născut furtună zilele astea; […]

 15. Am incercat sa citesc acest articol pana la sfarsit, crezand ca o sa gasesc cine stie ce legaturi dubioase intre premianti si organizatori, in ideea in care o sa il pot folosi pentru a da in cap oricarei persoane mi-ar spune ca Olivia Steer merita premiul respectiv.
  Recunosc ca mai tare m-am enervat de superficialitatea si lipsa de obiectivism cu care ati tratat toata situatia. In foamea de senzational se ajunge sa se arunce cu noroi in niste coameni sau actiuni care mai degraba ar merita promovate, nu intinate.
  Sunt curioasa daca ati gresit voit sau ne-voit numele doamnei Mirela Nemtanu de la Hospice Casa Sperantei, doar ca sa faceti legatura cu persoana de la punctul 1. Si de cand pana cand partea de ingrijiri paliative nu are legatura cu sanatatea? Sanatatea intr-un context mai larg, bineinteles – sanatate emotionala, sanatatea relatiilor, chiar si sanatate fizica la un moment dat, tinand cont ca este vorba de un act medical. Poate ii vizitati intr-o zi si va veti scimba parerea.
  Apoi ati incercat sa gasiti o legatura fantasmagonica intre presedinta Federatiei de Gimnastica Ritmica si Octavian Bellu si Simona Amanar. Sunt curioasa, de ce nu i-au dat premiul direct Simonei Amanar, daca tot se merge pe pile si relatii?
  M-am oprit din citit la licitatia de diamante, despre care aruncati intr-o doara ca poate fi “paravan pentru spalari de bani sau mai stiu eu ce”.
  Ce vreau sa spun cu toate astea e ca inteleg nemultumirea fata de premiul acordat Oliviei Steer. Si eu sunt la fel de nervoasta pe chestia asta. Dar sa folositi orice mijloc pentru a incerca sa demonstrati o ipoteza cusuta cu ata alba, este total neprofesionist, neetic si nu va face cinste.

  • Ne pare rau ca articolul nu v-a ajutat sa dati in cap celor care-ar putea sustine ca Olivia Steer si-a meritat premiul.
   Noi nu incurajam violenta fata de persoanele handicapate.

   Cred ca e suficient de clar de ce Olivia Steer nu merita premiul si s-a tot spus asta pana acum in media, scopul acestui material e sa dezvaluie alte lucruri, mai putin evidente.
   Nu toata lumea are timp sa stea sa verifice toate mesajele pe care le citeste pe Facebook si unii chiar o pot crede pe Florentina Opris care se plange ca lumea ignora faptul ca ea promoveaza valorile si ca acest scandal umbreste meritele celorlalte premiate. Si daca mai si insira titlurile unor 2-3 de doctorite, multi pot avea impresia ca are dreptate si Olivia Steer a fost doar o exceptie.
   Nu sta nimeni sa ia la puricat lista aia, sa vada daca e chiar asa.
   Si o crede. E fenomenul fake news. Fake news nu inseamana stire falsa, ci continut prezentat in mod tendentios, manipulator, care transmite un mesaj fals, lasa o impresie gresita si neconforma cu realitatea.

   Adica exact ce a facut Florentina. Ei bine, noi exact asta oferim, serviciu de puricat. De prezentat faptul ca imparatul e gol, ca adevarul e cu totul diferit de cel pe care Florentina vrea sa-l infatiseze in mesaj.
   Insa nu suntem nici politia, nici jurnalisti de investigatie, ca sa facem cine stie ce dezvaluri, pur si simplu avem acces la aceleasi informatii pe care le are toata lumea. Si avem timp sa le cautam si sa le oferim, gratuit, celor interesati sa mai si mestece lucrurile inainte sa le inghita.

   Dar inteleg ca nu e suficient de dubios si de impresionant pentru dumneavoastra faptul ca 3 dintre premiante veneau din partea sponsorilor evenimentului??!
   Ca nu e suficient de suspect faptul ca cele 3 doctorite cu care Florentina se lauda pe Facebook, folosindu-le drept exemplu de cum promoveaza ea doctorii de valoare, vin toate de la acelasi institut medical (si in plus ca organizatoarea avusese alte proiecte cu ele in trecut)?
   Ca nu e deloc scandalos faptul ca-si premiaza sponsori si fosti parteneri?!

   Oau.
   Se pare ca unii romani si-au pierdut de tot busola morala si lucruri care intr-o societate civilizata ar trebui sa starneasca un val de indignare si sa scandalizeze orice om educat si corect, sunt tratate aici ca normalitate. Sau, in fine, nu deranjeaza prea mult, iar cei care le scot in evidenta sunt acuzati de “superficialitate” si “lipsa de obiectivism”.

   Comntariul asta dovedeste exact de ce nu merg lucrurile bine in tara asta: Lasa, domne, ce mare lucru a facut? Si-a premiat sponsorii galei, si-a premiat niste fosti colaboratori? Si ce? Nu asa functioneaza totul in tara asta, pe pile si relatii? Bai, superficialilor! M-ai mai si facut sa pierd timpul citind articolul, cand puteam sa citesc ceva mai serios, o crima, un accident, un viol. Alea stiri.

   Revenind, asa cum am spus clar in articol, nu am gasit o legatura directa intre Irina Deleanu si Florentina. Dar, dupa toate dovezile ca celelalte premii s-au dat pe criterii de relatii, trebuie sa fii extrem de naiv sa crezi ca nu e nicio legatura. Unele legaturi sunt evidente, dovedite, altele pot fi doar banuite, speculate. Nu e nimic gresit in a ne intreba care ar putea fi relatia intre cele doua, avand in vedere ca am demonstat destul de clar care e modelul dupa care se acorda aceste premii, deci ipoteza e destul de plauzibila.
   Bineinteles ca speculatiile pe care le-am facut sunt clar prezentate ca atare si daca dumeneavoastra aveti greutati in a citi un text si a intelege diferenta intre afirmatie si speculatie, nu e problema noastra.

   La fel si despre trimiterile la spalarea de bani.
   Este vorba de o persoana acuzata deja intr-un proces de spalare de bani si altele. Daca tu te implici cu o astfel de persoana intr-un proiect ce presupune o licitatie de bijuterii, atunci oamenii au dreptul sa-si puna semne de intrebare.
   Mai ales cand rasplatesti apoi cu premii toata echipa de conducere cu care ai colaboarat in acest proiect la Instiutul Fundeni (manager si sefele de sectie).
   Si cand ti-ai premiat chiar sponsorii evenimentului respectiv.
   Cand se intrunesc atatea probleme grave de etica legate de acest proiect la care, mai mult, ai colaborat cu o persoana asupra careia planeaza niste acuzatii importante, atunci a absolut normal ca lumea sa aiba dreptul sa adune 1 + 1 si sa-si puna niste intrebari.
   Si faptul ca persoana care isi pune aceste intrebari si observa niste lucruri, este acuzata de lipsa de obiectivitate este, din nou spun, o dovada ca societatea romaneasca are busola morala intoarsa pe dos. Ca stam ca prostii si inghitim tot ce vine pe facebook, ba mai rau, ca ne deranjeaza atunci cand altul incepe sa racaie un pic mizeria. Ori sa o lase acolo, ori sa o spele de tot.

   • Eu nu contest motivul pentru care voi ati facut acest articol. Cu siguranta parte din sponsori sunt premiati-e vizibil asta. Si e bine ca ii evidentiati. Cu Olivia Steer nu subt deloc de acord si nici cu fake news. Cred ca n-ati prins esenta mesajului meu sau va faceti ca n-ati inteles. Pentru unele persoane din lista respectiva care probabil erau pe bune premiate, ati încercat sa cautati legături obscure cu organizatorii. Si asta scade clar din credibilitatea informațiilor de aici.
    Intre timp vad ca numele doamnei Nemtanu a disparut din lista, asa ca ma gandesc ca totusi ati inteles ceva din mesajul meu 😊

   • A ba nu, vad ca n-ati scos-o din lista. Ba mai mult, faptul ca ati recunoscut ca ati crezut ca e ruda cu cineva din lista, arata ca parte din informatiile prezentate sunt simple supozitii. Iar supozitiile puse intr-un articol, cu scopul de a manipula cititorul e fake news, nu? Conform definitiei dumneavoastra.

    • Da, asa e, doamna.
     Incerc sa manipulez cititorul cu fake news si teorii conspirationiste care s-o discrediteze pe Florentina Opris.

     Intre timp, alt cititor a observat ca Hospice-ul Casa Sperantei, al carei manager e doamna Mirela Nemtanu, a perjudiciat fondul de asigurari de sanatate cu 60.000 de lei, fiind implicat in scandalul decontarilor ilegale.
     Mai tineti minte, scandalul acela in care banii de la casa de asigurari de sanatate erau decontati pentru servicii fictive sau pacienti care nu aveau indicatie de ingrijiri la domiciliu. Asta in timp ce atatia romani mor singuri, fara sa beneficieze de niciun ajutor.

     E normal ca managerul unei institutii care a fost implicata anul trecut intr-o astfel de afacere sa primeasca un premiu la “Gala femeilor care aduc sanatatea”?
     E la fel de normal pe cat e s-o premieze pe Olivia Steer.

     E adevarat ca e o informatie pe care am adaugat-o ulterior publicarii initiale a textului, insa trebuie sa fii foarte naiv ca sa-ti inchipui ca la o astfel de gala, unde majoritatea premiantelor sunt sponsori si/sau parteneri de afaceri ai organizatoarei, exista vreun premiu care s-a dat “pe bune”, pentru merite reale.
     Ok, am gresit cu numele si am recunoscut. Dar asta nu inseamna ca doamna si-a meritat premiul si nici ca tot contextul in care s-au acordat acele premii nu ridica niste semne de intrebare pertinente si asupra ei. Repet, nu suntem nici procurori, nici jurnalisti de investigatie, doar observam niste neconcordante si (ne) punem anumite intrebari.

     Dar dumneavoastra, ca oricare alt cititor, aveti, desigur, dreptul de a decide singura daca speculatiile facute de noi sunt fanteziste, daca prezentam teorii conspirationiste, intr-un cuvant daca articolul face parte din categoria fake news sau daca ridica niste semne de intrebare pertinente.
     Pana la urma e vorba de o apreciere subiectiva care tine de capacitatea fiecaruia de a evalua rational argumentele si dovezile prezentate si de a estima valoarea de probabilitate a supozitiilor emise.

  • Absolut de acord cu Laura. Primul semnal de alarma a fost cand am intalnit numele dr. Momarla, de la Medicover, la care am fost de cateva ori in cei noua ani cat am avut copilul abonat la ei si care este intr-adevar o doctorita buna, mult peste multe dintre colegele ei. Apoi a continuat derapajul, asa cum a scris si Laura. O lipsa completa de obiectivitate, de logica si de cunoastere a realitatii, la urma urmei. Rusinos.

   • N-am comentat activitatea profesionala a doctoritei Momirla, ci lipsa totala de etica de a premia o persoana care lucreaza la Medicover, avand in vedere ca firma acesta a sponsorizat evenimentul.

    Cat despre necunoasterea realitatii… am prezentat in articol dovezi pentru tot ce am afirmat.

   • Inteleg din acest articol/ scris cu mult talent/ ca babele sunt proaste,tratamentele homeopate sunt toate de aruncat la gunoi si ca industria farmaceutica,a medicamentelor carora li se face reclama mai ceva ca la detergenti,sunt salvarea omenirii oferita de filantropi fara cusur.

    • Unde am spus ca babele sunt proaste?
     Am spus ca e normal ca Florentina sa promoveze leacurile babesti pentru ca publicul ei tinta sunt babele.

     Dar era o gluma, evident, n-o luati textual.
     Sunt femei care sunt “babe” si la 20 de ani.
     Si de-abia asta dovedeste prostie.
     Pentru o femeie de 80 de ani e scuzabil sa creada in leacuri babesti, pentru ca ea a trait alte vremuri, nu avea la dispozitie (multe) alte solutii si era nevoita sa creada in ce avea la indemana. In plus, atunci nu exista acelasi acces la educatie, la informare, nu doar la medicamente.
     Deci daca o femeie de 80 de ani aplica si crede in leacuri babesti, nu inseamna neaparat ca e proasta. Ceea ce nu se poate spune despre o femeie mai tanara care traieste din plin beneficiile medicinii moderne si are cu totul alt acces la informatie si educatie.

    • Un lucru ati inteles bine: tratamentele homeopate sunt toate de aruncat la gunoi.

 16. O mică mențiune, îngrijirile paliative intervin în momentul în care pacientul este diagnosticat, deci nu vorbim de îngrijiri paliative doar pentru pacienți în caz terminal. Mai mult, la hospice casa speranței sunt mulți copii cu boli incurabile (dar nu terminale) care beneficiază de aceste servicii. Mai mult, și familia pacientului beneficiază de îngrijire paliativă gratuită (suport social, psihologic etc).

  Cele două doamne au nume diferite de familie, Nemțanu și Nemțeanu.

  • Multumim pentru comentariu, dar va rog sa recititi, era vorba de Hospice, nu de ingrijirile paliative in general:

   “Desi sincer nu stiu cum poate promova sanatatea un manager al unui Hospice de ingrijiri paliative… adica un loc unde ajung bolnavii terminali.”

   Termenul de Hospice se refera la bolnavii in stadiu terminal, cu mai putin de 6 luni de speranta de viata si atunci cand medicatia cu intentie curativa este oprita.
   https://www.nia.nih.gov/health/what-are-palliative-care-and-hospice-care

   O sa rectificam textul pentru a indrepta confuzia cu numele.

 17. Deci. Orban aia, managerul lu’ peste de la Fundeni a facut fix o pl pentru spitalul ala. De fo 6-7 ani de cand merg pe acolo. doar se degradeaza acel spital .BAH NIMIC!! Cati bani o fi spalat femeia aia cred ca nici nu mai stie sa ii numere. Celelalte doua sincer, nu cred ca sunt bagate in rahaturi , Tanase si Croitoru. Le stiu personal, par ok. Chiar nu pot sa zic ceva de ele. Dar Orban aia? E mai rau ca Dragnea, believe me. Numai sa o intrebe careva care e treaba cu firma aia de securitate TBG Security care este in FUndeni dintotdeauna si “patronul” zici ca e seful spitalului pe acolo. M U EEEEE PSD SI CLICA LOR

 18. Chiar, Hospice Casa Speranţei ce-or mai fi făcut cu dosarul decontarilor fictive, cu care au fost prinși anul trecut?
  http://www.bizbrasov.ro/2017/09/08/fundatia-hospice-casa-sperantei-primit-60-000-de-lei-din-decontari-ilegale-de-servicii-medicale/

  • Daca imi permiti, voi adauga aceasta informatie in articol.

 19. In privinta doamnei doctor Crenguta Momirla sunteti nedrepti. Chiar este un profesionist desavarsit! Faptul ca lucreaza la Medicover, la fel ca alte sute de medici, nu ar trebui sa-i stirbeasca recunoasterea, chiar daca Medicover a fost unul dintre sponsori.

  • Ca sa fii un profesionist desavarsit in domeniul medical, trebuie sa stii ca exista anumite reguli etice atunci cand e vorba de sponsorizari. Nu-i nimic, e tanara si invata.

 20. […] Ce s-a întâmplat în restul galei femeilor pentru sănătate. Partenerii de afaceri ai organizatorului au luat aproape toate premiile. Plus Olivia Steer. […]

 21. […] Ce se ascunde in spatele evenimentului “Gala femeilor care daruiesc sanatate”; […]

 22. Articolul asta mi-a ajuns la suflet si mi-a adus aminte de asa-zisele “gale” organizate în cultură. Spre exemplu, nominalizați la cele mai bune categorii tocmai colaboratorii respectivei instituții printre alte no name-uri…sistemul asta, la modul general, e un du-te vino continuu.. pe de altă parte, aceste gale sunt organizate în scopuri precise..acelea de a mitui, a spăla bani si de a avea beneficii ulterioare..e doar un circuit al banilor si cam atat…scopul nu este de a susține sănătatea, ci de a susține “sănătatea provenienței banilor” … modul acesta de organizare se reflecta foarte bine intr-un serial: Marseillais !

 23. Cred ca voiati sa spuneti ca gala respectiva nu are nimic de-a face cu medicina, cu sanatatea are de-a face pentru ca sanatatea e un concept abstract si am lamurit in mare in ultimul meu articol: https://zpoz.net/GUiJ4

  • Nu, am spus bine “sanatatea”.
   Chiar daca “sanatatea” e un concept abstract, el poate fi evaluat obiectiv, cu asta ocupandu-se medicina (printre altele).
   Chiar daca pentru unii “sanatate” inseamna sa dea bani la popi sau sa se taie sub limba, nu inseamna ca si este asa.

 24. Jurnalism si-atat. In rest ignoranta tipic romaneasca. Din nou trebuie sa confirme si sa aprecieze strainii eforturile unora cu curaj , ca noi doar murdarim ce nu intelegem. Nu ma refer la eveniment, care poate ca o fi un snobism interesat ci la…de exemplu…o firma ca Hofigal,recunoscuta si cu multe produse apreciate si super premiate …in strainatate ! 🙁
  OK. Traiasca industria farmaceutica !!…sinistru mod de gandire stmati superspecializati jurnalisti !

 25. […] șușanelele vor dispărea un pic din peisaj… până la toamnă. Da, a fost o șușanea și vor mai fi șușanele sponsorizate de branduri în căutare de activări facile sau cu buget […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *