Doctorul Dragos Dorin, seful de lucrari yogin

Posted on by 7 comments

Credeaţi că profesorii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, leagănul ştiinţei medicale, pepiniera care pregăteşte viitoarele generaţii de medici ale Europei, sunt oameni raţionali, cu un discurs ştiinţific şi o ageră gândire critică?

Ei bine, cu ajutorul cititorilor noştri (cărora le mulţumim pentru pont), v-am pregătit o surpriză. Ea se numeşte doctorul Dragoş Dorin, şeful Secţiei de Nefrologie din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, şef de lucrări al UMF Bucureşti, disciplina Medicină Internă si Nefrologie, precum şi Doctor în Ştiinţe Medicale.

Impresionaţi? Şi încă n-aţi văzut nimic…

Doctorul Dorin se bucură si de competenţe in homeopatie, fitoterapie, matematică subtilă, cristaloterapie, fiind plin de aroma deliciului turcesc numit in termeni mai neaoşi “filosofie medicală psihocucu tip bolile-sunt-produse-de-conflicte-interne pot-să-mă-vindec-singur shit”.

Dar hai mai bine să intrăm pe site-ul domnului doctor, căci (aşa cum spune altă vorbă din moşi-strămoşi) un site de prezentare face cat o mie de cuvinte.

Primul lucru care ne atrage atenţia, în centrul paginii, este compoziţia fotografică “Eu şi mama”:

Nu este nimic rău în asta. E absolut normal ca un bărbat de 48 de ani, asistent universitar şi şef de secţie, să-şi pună pe prima pagină a site-ului profesional o poză în care îşi îmbrătişează mama cu o privire care te face să vrei să suni la poliţie.

Nu, serios, nu fiţi răi. E un suflet sensibil. La fel cum o dovedeşte si citatul din header:

“Imi odihnesc sufletul in palma timpului.

Ce frumos ploua secundele!”

Dar să depăşim această inspirată alegorie onanică şi să purcedem.

Purcedem cu greutate, având în vedere că site-ul este scris în trei limbi diferite, cu toate variantele pe aceeaşi pagină, ca în cărţile de copii pentru învaţat o limbă straină. Şi nu ca n-aş înţelege ambiţiile de faimă internaţională. Site-ul e o perlă (roz) greu de egalat. Nu înţeleg însă cum de n-a intrat măcar o dată în viaţa pe un site bilingv, să vadă că fiecare variantă apare pe o pagină diferită…

Dacă ne chinuim puţin cu tot ghiveciul ăla jenant de linkuri şi pragrafe dezorganizate, descoperim şi cuprinsul în partea stângă a paginii, apetisant ca o cutie de ouă Kinder. Să începem cu prima categorie:

 • CAUZELE PSIHOEMOTIONALE ALE BOLILOR.

Oare ce surprize ne rezervă?

Niciuna. Ai crede ca un Doctor în Ştiinţe Medicale are ceva nou de spus, dar se multumeşte cu acelaşi discurs misticopat rumegat de la Grig Bivolaru încoace. Un cadru universitar, un doctor pus la catedră şi plătit să-i înveţe pe alţii medicină, ne spune verde în faţă că nu există nici determinare genetică, nici factori externi care să provoace bolile, iar toate patologiile sunt rezultatul conflictelor noastre interioare…

Pe pagina web se acordă o importanţă deosebită cancerului şi conflictelor interioare care determină fiecare tip de cancer… Probabil atenţia se datorează faptului ca aceşti bolnavi sunt disperaţi şi dispuşi să încerce orice tratament, victime sigure ale “tamăduitorilor” ca Dorin.

Iar tratamentul care e? Descoperirea propriei naturi şi mobilizarea ascendentă a energiilor vindecatoare, desigur:

O femeie care are vreuna dintre aceste afectiuni trebuie sa o considere drept un semnal ca perpetueaza o atitudine eronata prin care-si reprima energiile feminine. Boala ii este nu un dusman care trebuie reprimat ori eliminat, ci un aliat care o invata sa-si descopere natura proprie si sa o valorifice. Intelegand unde greseste, femeia isi poate redirectiona energiile, mobilizandu-le ascendent spre implinirea aspiratiilor ei nobile. Odata greseala corecta, nemaiavand ce sa semnaleze, boala dispare.

Insistă foarte mult cu ideea că boala este prietenul nostru. Probabil pentru că habar n-are cum s-o înlăture.

Aflăm ca boala este o consecinţă a atitudinilor şi faptelor noastre şi ne arată că încălcăm armonia universală. Cum a încălcat armonia universală şi cu ce e vinovat un copil de un an care face o forma agresivă de cancer, astept să-mi explice.

Următoarea secţiune este:

 • FITOTERAPIA PSIHOCAUZALA.Fiecare plantă vindecatoare este o raza spre trezirea sufletului şi spre regasirea esenţei“.

Sună promiţător ca un concert cu Tudor Gheorghe, însă e doar un index al plantelor medicinale, uşor de găsit în orice fiţuică tip Formul As. Fiţuici pe unde Dragoş Dorin (să ne amintim: şef de lucrări şi doctor în medicină) publică înţelepciuni de acest gen:

“Diferenţa fundamentală dintre plante şi medicamente constă in faptul că plantele, folosite in mod curent, cel puţin in dietele de slăbit, nu au efecte adverse. Aceste plante sunt folosite de mii de ani, in timp ce medicamentele pentru slăbit pot avea efecte adverse imprevizibile”

Cu asta n-ai cum să nu-i dai dreptate, salata este o plantă folosită de mii de ani cu succes în dietele de slăbit…

Dar iată în sfârşit şi un capitol cu care domnul doctor ne dă pe spate:

Aici se complică lucrurile pentru mine (fac parte dintre persoanele pentru care construcţia “matematica subtilă” e un pleonasm), însă din toata polologia aia am reţinut urmatoarele: masculinul este simbolizat de 1, iar femininul de eiπ (“energia sinelui ridicată la puterea imaginarului şi a misteriosului”), ceea ce dovedeşte că şi in matematica subtilă, la fel ca in viaţă, femeile sunt mult mai complexe.

Ajungând la secţiunea CARTI PUBICATE, n-ai cum să nu te înclini în faţa diversităţii publicistice a acestui adevărat Goethe al Facultăţii de Medicină:

Printre cărţi de semiologie medicală şi întrebări cu răspunsuri multiple pentru examene (validate cu antetul UMF), stau la loc de cinste titluri ca “Cristaloterapie psihocauzală (enciclopedia pietrelor vindecătoare), “Fitoterapie psihocauzală (vindecarea trupului şi sufletului prin plante)” şi… cireaşa de pe tort: “Amorul prelungit: tehnică, artă si ştiinţă”.

Am căutat (din curiozitate pur ştiinţifică) câteva fragmente din această carte. Iată ce lectură trebuie să înduri dacă doreşti amor prelungit:

EnSx are tendinţă fiziologică la coborâre (♦EnSx), mai exact la curgere de la baza falusului spre vârful acestuia, adică la eliminare din focarul sexual spre exterior (direcţia de evacuare a ejaculatului). Blocarea acestei tendinţe (Bloc-*EnSx) determină inversarea ei -> EnSx capătă o tendinţă ascendentă (♦), fiind dirijată înapoi spre focarul sexual şi, din acesta, în sus către focarele superioare, această tendinţă ascendentă fiind esenţială pentru sublimare (71).

Cred că un titlu mai potrivit ar fi fost “Moartea falusului”.

Iar la sfârşit, pe jumatate orbiţi de culorile ţipatoare ale site-ului (web designerul pare la fel de competent în profesia lui pe cât e Dragoş Dorin în predarea şi practicarea medicinii), aruncăm o ultimă privire şi… observăm că în dreapta mugshot-ului, domnul doctor îşi trece data naşterii.

Complet, cu lună, zi şi oră.

De ce-ai face asta pe o pagină profesională, pe un site public? Dacă, Doamne fereşte, intră cineva rău intenţionat şi-ţi calculează astrograma, apoi foloseşte aceste informaţii pentru a te manipula, cunoscându-te ca pe o carte deschisă?

Dacă doriţi să-l întâlniţi pe domnul doctor (sau, dimpotrivă, sa ştiţi cum să vă feriţi de el), clinica privată unde lucrează, precum şi zilele de consultaţie sunt trecute cu grijă pe site.

Pentru autografe galbene pe zapadă şi spirale vesele, îl mai puteţi găsi pe la diverse festivaluri de spiritualitate din România, ca Body Mind Spirit, unde participă alături de alte nume faimoase în lumea ştiinţifică medicală: Oreste Teodorescu, doctorul Cristian Andrei, Rita Mureşan şi multi alţii; nu în ultimul rând şi faimoasa astroloagă Minerva, care nu are nume de familie.

Hai la cât mai multe generaţii de medici şcolite de asemenea şefi de lucrări! Noi să fim sănătoşi!

Că bolnavi nu prea e de bine…

7 comments on “Doctorul Dragos Dorin, seful de lucrari yogin

 1. foarte foarte inteserant .

  Este super acest blog .

 2. să nu uităm de conferințele știintifice ale lu don dr DD: https://youtu.be/TbmL2Pa4dHw?t=699

 3. Il cunosc personal pe domnul doctor din perspectiva unui actual student. Confirm ca domnul dr are o inclinatie spre partea spirituala, dar de aici pana la a merge intr-o zona negativa este cale lunga. Va indemn sa mergeti sa stati de vorba cu dumnealui, pentru un control de rutina si sa vedeti cum va trateaza ca OM.
  Am stat pe sectie cu dansul si credeti-ma ca este un medic exceptional. Pe langa faptul ca are niste cunostinte incredibile din toate domeniile (hematologie, farmacologie etc), nu am vazut sa recomande vreodata plante sau cristale, el APLICA medicina demonstrata si stiintifica.

  Nu cred ca trebuie sa ne intereseze daca domnul doctor a facut yoga sau care sunt hobby-urile lui. Mi se pare jignitor sa scrieti un asemenea articol, in contextul in care isi face datoria profesionala si didactica. Iar daca nu si-o face, iarasi, dumneavoastra nu sunteti in masura sa analizati pentru ca nu il cunoasteti!

  • Nu ai vazut sa recomande niciodata plante sau cristale? Pai uite, poti sa vezi in articolul asta cum le recomanda.

   Ca actual student si viitor medic, ar trebui sa ai mai mult discernamant in privinta sarlatanilor.
   Dar inteleg situatia. Nu esti nici prima si n-o sa fii nici ultima studenta care pica dupa cate un profesor sau asistent tinerel, dragut si probabil carismatic, ca toti misticii astia. E plina lumea de tinerele gata sa cada in plasa dupa cate un barbat intr-o pozitie de superioritate (profesor, instructor) care sa le arate calea spirituala. Grig Bivolaru stie.

   Cel care ne-a trimis pontul spunea ca Dragos Dorin le punea pe studente sa-i deseneze ilustratiile cu pozitiile sexuale din cartea despre amorul prelungit. Ai si tu talent la desen, Natalie, sau nu esti suficient de draguta?

   • Nu am vazut sa recomande in practica medicala din spital!
    Dvs vorbiti despre el asa cum zic strainii ca toti romanii sunt de etnie roma, adica din auzite. Intelegeam daca ati fost pacient/a si aveati argumente contra practicii domnului dr, asta nu era de condamnat.

    Nu a “picat” nicio studenta dupa el din cate cunosc eu, nu este neaparat un om carismatic. Mai mult,nu a discutat cu noi lucruri personale sau care nu tineau de sfera profesionala.

    Scopul articolului a fost atins: sa vorbiti de rau un om cu care nu ati avut contact niciodata. Foarte bine, din fericire sunt oameni care trec prin filtrul mintii informatiile.

    Ps Atentie pe cine denigrati; pentru multi profesori nu as fi scris aceste comentarii, dar dr Dragos este foarte apreciat de ceilalti medici si studenti si pacienti. Puteti sa aflati facand o vizita pe sectie. Daca aflati contrariul, va rog sa mai scrieti un articol 🙂

 4. Un articol de proasta calitate, denigrator. Nu ati nimerit persoana. Habar nu aveți ce fel de om este dr Dorin Dragos, cu atat mai puțin profesional. In general nu aveți habar despre viața, psihologie.

  • pai ne referim exact la partea profesionala. in rest suntem convinsi ca e un om extraordinar, ajuta batrane sa treaca strada si nu arunca hartii pe jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *