Gimnastica oculara cu Leo Angart

Posted on by 7 comments

Vi-l mai amintiti pe Flavius Turcanu, baiatul ala dubios care va scapa de ochelari?

Nu ca ar fi existat vreo indoiala, insa dupa ce ca mintea, nici macar nu mintea original. El face parte dintr-un lung sir de sarlatani care sustin ca pot trata problemele de vedere prin “metode naturale” ca gimnastica oculara.

Unul dintre ei este si domnul Leo Angart. url

Nu are niciun fel de studiu medical si nici expertiza oftalmologica, in afara faptului de a fi purtat ochelari timp de 25 de ani, ca orice bunica respectabila.

Insa atunci cand ai un fin spirit antreprenorial, nu ai nevoie de cunostinte, ci de ideea potrivita:

Intr-o vineri noaptea, rasfoiam niste carti si mi s-a intamplat sa pun mana pe una in care se vorbea despre vindecare cu ajutorul energiei. In aceasta carte era un exercitiu care trebuia sa fie util in cazul miopiei. Asa ca l-am incercat si am simtit imediat ca ochii mi-au devenit mai puternici. Am continuat sa practic exercitiul la fiecare doua ore si EVRIKA! In ziua urmatoare, dupa-amiaza, puteam citi fara ochelari. De atunci nu mi-au mai trebuit ochelari de citit.

Dupa modelul “ridica-te si umbla”.

Si cum Leo stie ca “mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste de pomana”, de atunci isi spune povestea oricui e destul de naiv pentru a-l crede si suficient de fraier pentru a-l plati. De pomana.

In prezent el calatoreste peste tot in lume pentru a oferi programul Vision Training.

A fost si in Romania. Iar folosirea verbului “a oferi” e o figura de stil, caci e vorba de un curs destul de scumpisor organizat de Andy Szekely, un smecheras specializat in cursuri de dezvoltare personala, care incearca sa ne convinga ca prin gimnastica oculara el a scapat de ochelari in doua saptamani, in timp ce se maseaza pe ceafa.

Gimnastica oculara sau antrenament de selfie?941809_693382487341370_1385400184_n

Domnul Leo Angart chinuind un copil:10308086_795521053794179_5883595707626209321_n

In doua zile ajungi sa citesti si invers!10314612_795505713795713_4650540332266214843_n

Smecheria nu a fost inventata de el, la fel cum nu a fost inventata nici de Flavius Turcanu, ci de William Bates in 1920. Sloganul lui Bates, “Throw away your glasses”, e copiat de Flavius aproape cuvant cu cuvant in cartea “Renunta la ochelari”, saracul nefiind in stare nici macar sa se gandeasca singur la un titlu…

Pe cat de veche e smecheria, pe atat de consistent a fost respinsa de lumea medicala si demontata de studiile stiintifice (aici si aici). Cu exceptia unor patologii izolate, gimnastica oculara nu aduce beneficii.

In primul rand pentru ca e vorba de afectiuni care tin de forma ochiului, nu de probleme functionale care s-ar putea vindeca prin antrenament, asa cum sustin Bates si discipolii.

Si in al doilea rand pentru ca, la fel cum nu exista Zana Maseluta, nu exista nici Mafia Producatorilor de Ochelari, asa ca daca metoda ar fi functionat, medicii n-ar fi avut nicun motiv sa n-o foloseasca in tratament din 1920 pana acum…

In concluzie, deschideti bine ochii, de preferinta in cabinetul unui oftalmolg!

7 comments on “Gimnastica oculara cu Leo Angart

 1. Inainte de a posta astfel de articole ar fi foarte benefic sa studiezi aprofundat tehnica pe care o impartaseste acest Leo Angart deoarece unul dintre cei care au beneficiat de pe urma acesteia este si domnul Andy Szekely unul dintre cei mai buni traineri din tara.

  • bun argument. un baiat fara nicio pregatire medicala dar cunoscut ca fiind vanzator de cai verzi pe pereti gireaza o sarlatanie evidenta.

 2. Medicii exista pentru ca exista manipulare.
  Am fost creați da ne VINDECAM ….de ORICE boala.
  Faptul că nu cautam si nu experimentam tehnici si metode vechi asta e ca “Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri”

  • nu ati fost bolnav de ceva serios pana acum, nu-i asa? eu nu am incredere in “metodele vechi”, consider ca evolutia e un lucru bun.

 3. Culmea ipocriziei este sa afirmi despre ceva ca este inutil, fara sa fi testat sau documentat macar despre acel subiect.

  Copilul meu de 5 ani s-a vindecat de strabism si hipermetropie cu exercitiile lui Leo Angart. Dar suntem foarte putini care cunosc puterea vindecarii in mod natural , fara medicina alopata , prin urmare aceasta metoda este mult prea putin cunoscuta si evident nepromovata de nimeni.

  • Dar nu ar fi mai bine ca inainte sa ne apucam sa dam verdicte despre care ar fi “culmea” ipocriziei, sa punem noi manuta pe un dictionar si sa aflam ce sens are cuvantul “ipocrizie”, ca sa nu-l mai folosim aiurea?

   Nu de alta, dar decat sa promovam pe internet escrocherii putin cunoscute si nepromovate de nimeni, mai bine sa promovam exprimarea corecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *