Metabolismul urban si Corpus Callosum

Posted on by 0 comment

Medicina si arhitectura au in comun mai mult decat 6 ani de studiu.

Parerea asta o impartaseste si conf. dr. arh. Cerasella Craciun, prodecan al facultatii de Urbanism, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Bucuresti.

Ce cauta o arhitecta pe blogul leacurilor minune?

Simplu, doamna e specialista in medicina alternativa urbana. Mai pe intelesul tuturor, a ramas cu o nostalgie neostoita de pe vremea cand dorea sa fie medic, asa ca i-a dat prin cap sa impace si capra, si varza si a decis ca acolo unde incape ideea de medicina holistica, incape si ideea de stiinta holistica.

Deci si urbea e tot un fel de om, care trebuie vindecat. In incercarea ei de a trata patologia urbana, acest arhimedic s-a inspirat din diverse domenii neconventionale si aici o citam: “teorii matematice, complexitate, fizica cuantica, din geometrie si geografie sacra, din muzica, dar si din computer science” 🙂

violePreferinta pentru violet e evidenta atat din pozele disponibile pe internet, cat si din culorile site-ului personal.

O avea vreo legatura cu flacara?

Dar mai multe despre relatia dintre metabolismul urban cu corpus callosum si despre ce este corpus callosum (nu, nu este aia magarilor) in context holistico-arhitecturalo-medical, aici:

Precum se vede, amestecul conceptelor pseudostiintifice si ezoterice intr-un amalgam vomitiv de idei cu care impresionezi prostii si amuzi restul lumii, nu este specific doar sarlatanilor medicali. Care este votul vostru: sarlatan, dusa cu pluta sau pur si simplu plina de bas aere pestilentiale?

Intre timp, Bucurestiul ramane o minune urbanistica:

panorama-bucuresti-sm

 

Category: Dusi cu pluta | Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *