Rujeola omoara, nu gadila

Posted on by 2 comments

Suntem obisnuiti sa facem misto de antivaxxeri. E amuzant sa razi cand Olivia Steer posteaza pe Facebook ca dinozaurii au haladuit impreuna cu oamenii si erau toti fericiti impreuna mancand raw vegan (sau doar raw, in cazul unor dinozauri) si nimeni nu alerga dupa ei sa le faca vaccinuri si mamografii.

Insa de unele lucruri nu-ti vine sa razi.

Cum ar fi moartea unei fetite de un an. Sau a unui baiat de 14 ani. Sau a oricaruia dintre cei 8 morti din cauza epidemiei de rujeola din acest an.

Te gandesti, egoist si crud, ca doar copilul antivaxxerului va avea de suferit? Ca trebuie sa lasam selectia naturala sa-si faca treaba? Mai gandeste-te.

Cu cat exista mai multi copii nevaccinati, cu atat riscul de epidemie e mai mare. Cand un copil bolnav intra in contact cu alti copii mai mici de un an (pana la un an nu se face vaccinarea), e o adevarata bomba cu ceas. Rata de infectare e 98-99%. Asa a fost cazul spitalului din Caracal, unde un copil ai carui parinti au refuzat vaccinul, a imbolnavit alti 18 pana sa fie identificata rujeola si sa fie pus in carantina.

In orice comunitate (dar mai ales intr-un spital sau intr-o institutie de invatamant) exista multi copii neprotejati prin vaccinare din diverse motive, nu doar pentru ca mamica face parte din secta antivaccinista. Poate nu au ajuns inca la varsta corespunzatoare, poate au contraindicatii, poate sunt cazuri sociale. Toti sunt victime in cazul unei epidemii. Iar unii dintre ei mor. 8 mai exact.

Poate nu va impresioneaza numarul asta, insa reprezinta o mortalitate mult mai mare decat cea prin efectele adverse ale vaccinarii. Si ar fi incomparabil mai mare in cazul in care vaccinarea n-ar mai exista deloc.

Insa din fericire exista si ne protejeaza copiii. Ii protejeaza atat de bine, incat am uitat cum mureau pe capete inainte de aparitia vaccinurilor si am ajuns s-o credem pe Barbie atunci cand ne spune ca bolile copilariei nu sunt periculoase si ca vaccinurile nu sunt doar inutile, ci chiar criminale.

Asa cum vad eu problema, ai doua optiuni:

Poti sa te informezi de la gasca unei starlete obscure care n-a reusit nimic din punct de vedere profesional, dar si-a gasit vocatia intr-un domeniu care ii e total inaccesibil ca pregatire si intelect.

Sau poti sa te informezi de la profesionisti, de la oamenii cu diplome, cu expertiza si, cel mai important, cu responsabilitate pentru ceea ce spun:

http://desprevaccin.ro/

Tu alegi.

Category: Uncategorized | Tags:

2 comments on “Rujeola omoara, nu gadila

  1. As vrea sa preiau articolele de pe acest site pe saitul meu. Bineinteles cu mentionarea sursei si link catre ea.
    In felul acesta informatiile utile de pe acest site ar putea ajunge intr-un timp destul de scurt la un numar mare de cititori.

    Cu stima,
    Viorel

    • Puteti prelua inceputul articolului (in limita a 500 de semne). In niciun caz tot articolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *